KASVIS BRUNSSI Hunaja Cafeessa ja hieman lisää korealaisesta ruoasta..

 

Korealainen ruoka on monipuolista, maukasta ja mausteista. Keittiö on saanut vaikutteita mm Japanista, mutta on mauiltaan japanilaista ruokaa voimakkaampaa ja tulisempaa. Kastikkeet ja tahnat ovat iso osa korealaista ruokaa. Valkosipuli, inkivääri, paahdettu seesami, sekä erilaiset soijapaputahnat maistuvat monessa.

Ruoista löytyy viisi perusmakua; hapan, suolainen, makea, karvas ja tulinen.

Korealaisella aterialla on tyypillisesti tarjolla paljon pikkuisia ´sideruokia´ ( panchaneita ). Lisäksi nautitaan riisiä, keittoa, muutama ´pääruoka´ ja tietenkin useita kasvislisukkeita, joista monet pikkelöitynä. Oikeastaan pää- ja alkuruokia ei edes erotella, vaan kaikkea voi ja saa yhdistellä makunsa mukaan ja syödä yhdessä tai erikseen.

Hapattaminen tai pikkelöiminen, on koreassa suosittu tapa valmistaa kasvislisukkeita, kuten kimchiä. Kimchiä nautitaankin jossain muodossa melkeinpä jokaisella aterialla, juhla-aterioilla kimchiä saattaa olla useaa eri laatua.

Kimchiä voidaan valmistaa monenlaisista kasviksista, mm kaalista, mangosta, daikonista eli retikasta, retiiseistä… Hapattaminen tekee kimchistä superterveellistä. Se sisältää hyödyllisiä maitohappobakteereja ja runsaasti vitamiineja ja tietenkin lisämaustaa ateriaa mukavasti.

Hunajan brunssilla tämä makupaletti tarjotaan vegeksi muokattuna. Tyypilliset tuhdit liharuoat on siirretty syrjään ja makupaletti kootaan kasviksista ja lihaa korvaavista tuotteista höystettynä tahnoilla, pikkelsseillä ja dipeillä. Osa annoksista on pieniä, tai sopii ja suositellaan jaettaviksi koko seurueen kanssa.

Brunssimme toteutetaan lautastarjoiluna. Uskon, että silloin saat keskittyä parhaiten siihen brunssin parhaaseen osaan, eli ruoasta nautiskeluun ja leppoisaan laatuaikaan ystävien tai seuralaistesi kanssa. Näin saan laittaa esiin myös annoksen, joka sen lisäksi että maistuu hyvälle, näyttää hyvälle.

Tulethan mukaan!

VARAA hunajacafe@gmail.com

Vastaa