ÄITIENPÄIVÄNÄ 13.5 KASVISBRUNSSI ´ SICILY MAXXI ´ HUNAJA Cafeessa!

Hunaja cafe tarjoaa teille taas KASVISBRUNSSIN ja makumatkan maailmalle!!

Tällä kertaa brunssin teemana on ´SICILY MAXXI´

Sisilia on pullollaan herkkuja jo monille tuttujakin klassikoita; Caponata ( sisilialainen munakoiso-tomaattipata ), Arancine ( friteeratut riisipyörykät ), Pasta alla Norma ( pastaa munakoisolla ja tomaatilla, Cannoli ( ohut ´vohveli´, jonka sisällä ricottaa ja kuivattuja hedelmiä ), Cassata ( sokerikakku, jossa kuivattuja hedelmiä, rouhittua suklaata ja makeaa vuohenmaidosta valmistettua ricottaa ), sekä paljon paljon muuta paikallista tuttua ja vähemmän tuttua. Sisilialaisesta keittiöstä löytyy vivahteita Italian ohella myös niin Kreikasta, arabikeittiöstä, kuin Ranskastakin.

Miksi valitsimme Sisilian? Kävimme siellä toissa kesänä ja karun kaunis maisema ja maa makuineen jäivät mieleemme.

Ruoka, sekä oman erityismaininnan ansaitsevat makeat herkut, olivat kerrassaan suussasulavia! Kun ruokaan yhdistyi vielä auringon lämpö, joka helli samalla ( ..tai välillä polttikin;)), jäi vahva tunne, että saarelle pitää palata, sekä ihan konkreettisesti että omassa keittiössäänkin.

Meren äärellä ollessamme, oli tarjolla myös paljon ihanaa tuoretta kalaa ja äyriäisiä. Yksi suosikeistamme oli ´Kalastajan couscous´, joka oli mahtava kala-äyriäispata, tehtynä voimakkaan makuiseen hummeriliemeen ja joukossa oli isokokoista mograbieh-couscousia.

Hunajan brunsseista jätämme nämä kalaisat herkut kuitenkin väliin, olemmehan kasvis-finevegetarian-kahvila ja muokaamme muistojemme makuja hieman modernimmiksi ja kasvisruokalijoille sopiviksi. Menussa haluamme huomioida meidän alkukevään sesonkimme, sekä luomaan maukkaita yhdistelmiä raaka-aineiden ehdoilla.

Ja mikäli vielä metsäretkelle ehdin, lisämakua tulevat tuomaan oman metsämme tarjoamat alkukevään villiyrttiantimetkin!

Eikä tälläkään kertaa ei unohdeta rakastamiani mausteita, mutta hemmotellaan äitejä ( ja toki kaikkia muitakin )vaihteeksi usein suosimieni etnisten makuvivahteiden sijaan enempi lempeillä välimerellisillä mauilla; paljon yrttejä, hyvää oliiviöljyä, tuoreita kasviksia, ihania juustoja, sitruunaa, appelsiinia, kuivattuja hedelmiä, manteleita, sahramia…

Jos siis haluat tarjota äidille / vaimolle / itsellesi ihanan päivällisen, tai hiukkasen hemmottelua muuten vaan, varaa paikkasi : hunajacafe@gmail.com

Kattaukset klo 12 ja klo 14.30

Hinta ja menu ilmestyy tänne tuota pikaa, samoin tänne: https://www.facebook.com/events/160042924661569/

PS. Olethan huomannut, että samaan aikaan Siltavuorenrannassa on tarjolla ILMAISIA joogatunteja avajaistarjouksena! ILO Tribe tarjoaa joukon kokeilutunteja, joille olette myös tervetulleita. Niistä voitte lukea lisää heidän sivuiltaan tai Hunaja Cafen facebook sivuilta tapahtumista.

Vastaa