ÄITIENPÄIVÄ MENU

Kuohuviiniä, Sisilian makuja ja lämpöistä tunnelmaa!

 

ÄITIENPÄIVÄMENU

sunnuntai 13.5.

 

KUOHUVAA;

viikonlopputarjous 4€ / lasi

 

LEIPÄ

Foccacciaa, oliiviöljyä ja Zataaria Sisilian oreganolla VEG

 

ALKUUN

Raikas sitruunainen porkkanagazpacho ja rapea suolaheinäsalaatti  VEG,G

 

VÄLIIN

MALFATTI;

Hunajan pinaattiset ricottagnocchit ja ´pesto Trapanese´ paahdetuista manteleista ja SanMarzano tomaatteista

 

PÄÄRUOKA

Caponatasalaatti;

Sisilialainen munakoisosalaatti arabialaisilla mausteilla, sahramia, pinjansiemeniä ja rusinoita VEG,G

 

MAXXI

Parsaa ja tuoreita sokeriherneitä ruskistetulla vuohenputkivoilla, punasalaattia punaviinikaramellisoituna ja cannelli–paputahnaa tahinilla VEG, G

 

MAKEAA

I Raakajäätelö ´Cannoli´ja ruusuvedellä mehustettuja mansikoita;

mantelista raakajäätelöä rapean keksin välissä VEG, G

II MOTHER kakku ( tarjolla Bufeesta kahvin kera )

Unelmankeveä marenkikakku, mascarponekermaa, raparpericurd ja tuoreita marjoja

HOLMEN pienpaahtimon sesonkikahvia / haudutettua teetä

38€

 

Kakkua lukuunottamatta, menu toteutetaan pöytiintarjoiluna ja lautasannoksina.

Ilmoitathan allergioista etukäteen, jotta voimme huomioida ne.

VARAUKSET : hunajacafe@gmail.com

LAPSET 6-12v puoleen hintaan,

4-6v 10€, alle 2v ilmainen

 

TULETHAN HERKUTTELEMAAN!!!

ÄITIENPÄIVÄNÄ 13.5 KASVISBRUNSSI ´ SICILY MAXXI ´ HUNAJA Cafeessa!

Hunaja cafe tarjoaa teille taas KASVISBRUNSSIN ja makumatkan maailmalle!!

Tällä kertaa brunssin teemana on ´SICILY MAXXI´

Sisilia on pullollaan herkkuja jo monille tuttujakin klassikoita; Caponata ( sisilialainen munakoiso-tomaattipata ), Arancine ( friteeratut riisipyörykät ), Pasta alla Norma ( pastaa munakoisolla ja tomaatilla, Cannoli ( ohut ´vohveli´, jonka sisällä ricottaa ja kuivattuja hedelmiä ), Cassata ( sokerikakku, jossa kuivattuja hedelmiä, rouhittua suklaata ja makeaa vuohenmaidosta valmistettua ricottaa ), sekä paljon paljon muuta paikallista tuttua ja vähemmän tuttua. Sisilialaisesta keittiöstä löytyy vivahteita Italian ohella myös niin Kreikasta, arabikeittiöstä, kuin Ranskastakin.

Miksi valitsimme Sisilian? Kävimme siellä toissa kesänä ja karun kaunis maisema ja maa makuineen jäivät mieleemme.

Ruoka, sekä oman erityismaininnan ansaitsevat makeat herkut, olivat kerrassaan suussasulavia! Kun ruokaan yhdistyi vielä auringon lämpö, joka helli samalla ( ..tai välillä polttikin;)), jäi vahva tunne, että saarelle pitää palata, sekä ihan konkreettisesti että omassa keittiössäänkin.

Meren äärellä ollessamme, oli tarjolla myös paljon ihanaa tuoretta kalaa ja äyriäisiä. Yksi suosikeistamme oli ´Kalastajan couscous´, joka oli mahtava kala-äyriäispata, tehtynä voimakkaan makuiseen hummeriliemeen ja joukossa oli isokokoista mograbieh-couscousia.

Hunajan brunsseista jätämme nämä kalaisat herkut kuitenkin väliin, olemmehan kasvis-finevegetarian-kahvila ja muokaamme muistojemme makuja hieman modernimmiksi ja kasvisruokalijoille sopiviksi. Menussa haluamme huomioida meidän alkukevään sesonkimme, sekä luomaan maukkaita yhdistelmiä raaka-aineiden ehdoilla.

Ja mikäli vielä metsäretkelle ehdin, lisämakua tulevat tuomaan oman metsämme tarjoamat alkukevään villiyrttiantimetkin!

Eikä tälläkään kertaa ei unohdeta rakastamiani mausteita, mutta hemmotellaan äitejä ( ja toki kaikkia muitakin )vaihteeksi usein suosimieni etnisten makuvivahteiden sijaan enempi lempeillä välimerellisillä mauilla; paljon yrttejä, hyvää oliiviöljyä, tuoreita kasviksia, ihania juustoja, sitruunaa, appelsiinia, kuivattuja hedelmiä, manteleita, sahramia…

Jos siis haluat tarjota äidille / vaimolle / itsellesi ihanan päivällisen, tai hiukkasen hemmottelua muuten vaan, varaa paikkasi : hunajacafe@gmail.com

Kattaukset klo 12 ja klo 14.30

Hinta ja menu ilmestyy tänne tuota pikaa, samoin tänne: https://www.facebook.com/events/160042924661569/

PS. Olethan huomannut, että samaan aikaan Siltavuorenrannassa on tarjolla ILMAISIA joogatunteja avajaistarjouksena! ILO Tribe tarjoaa joukon kokeilutunteja, joille olette myös tervetulleita. Niistä voitte lukea lisää heidän sivuiltaan tai Hunaja Cafen facebook sivuilta tapahtumista.

KASVISBRUNSSI

 

Nyt on aika päivittää kasvisbrunssimme vegemenu sivuille! Saatte jo ennen saapumistanne hieman maistella ja tutkiskella mitä onkaan tulossa.

Tarjolla on siis paljon pikkuisia annoksia korean makuja mukaillen.

Varaathan paikkasi hunajacafe@gmail.com

 

WELLCOME

 

Lasillinen krysanteemiteetä

 

Ya-che ssam mol; VEG, G

Rapea retikkarulla kasviksilla & sinappidippi

 

 

 

TO START

 

Pieni ´steambun´ VEG

pikkelöidyllä retikalla ja Gochujangketsupilla, ssjamveganeesilla ja pikapikkelöidyillä kurkuilla, kimchislawta

 

Kabocha kurpitsakeitto ( lämmin ) VEG, G

paahdettuja pinjansiemeniä

 

 

 

ALKUPALAVALIKOIMA ´Banchan ´

valikoima pikkuisia korealaisia makupaloja

 

Gimpap; VEG, G

korealainen ´eväsrulla´, jossa merilevän sisällä sushiriisiä, tuorettaa pinaattia, keltaista retikaa, porkkanakimchiä, seesamia, Ssjamjangsoijapaputahnaa ja kimchiveganeesia

 

Makean hapan mangokimchi VEG, G

 

Miyuk muchim; VEG, G

seesam maustettua merilevää ja mungituja

 

Gamja VEG, G

korealaista perunasalaattia, kookosvege´pekonilla´, hapankermaa ja sinappia

 

Bapsang VEG, G

pehmeää luomutofua, seesamia, kimchiä, kevätsipulia ja sieni&kombuliemi

 

 

MAIN

Naengmyeon; kylmät tattarinuudelit sinappikaalilla ja bibim kastikeella

Sigeumchi muchim; keitettyä vihreää seesamilla

Rapea salaatti; aasialaista päärynää, kurkkua, kevätsipulia, shalottisipulia ja vesikrassia

Retiisikimchi

Hunajan Seitania aprikoosi-inkivääri ja gonchugarumarinadilla

 

25€ / henkilö

Annokset tarjoillaan jaettavina annoksina pöytiin.

 

PS: Halutessasi voit täydentää makumatkan ja ostaa pientä makeaa paikan päällä!

 

SUOSITUS:

Matcha-raakapallo, lime-seesammassa, matcha kreemi, päällä rapsakka ”valkosuklaa” VEG, G

 

 

KASVIS BRUNSSI Hunaja Cafeessa ja hieman lisää korealaisesta ruoasta..

 

Korealainen ruoka on monipuolista, maukasta ja mausteista. Keittiö on saanut vaikutteita mm Japanista, mutta on mauiltaan japanilaista ruokaa voimakkaampaa ja tulisempaa. Kastikkeet ja tahnat ovat iso osa korealaista ruokaa. Valkosipuli, inkivääri, paahdettu seesami, sekä erilaiset soijapaputahnat maistuvat monessa.

Ruoista löytyy viisi perusmakua; hapan, suolainen, makea, karvas ja tulinen.

Korealaisella aterialla on tyypillisesti tarjolla paljon pikkuisia ´sideruokia´ ( panchaneita ). Lisäksi nautitaan riisiä, keittoa, muutama ´pääruoka´ ja tietenkin useita kasvislisukkeita, joista monet pikkelöitynä. Oikeastaan pää- ja alkuruokia ei edes erotella, vaan kaikkea voi ja saa yhdistellä makunsa mukaan ja syödä yhdessä tai erikseen.

Hapattaminen tai pikkelöiminen, on koreassa suosittu tapa valmistaa kasvislisukkeita, kuten kimchiä. Kimchiä nautitaankin jossain muodossa melkeinpä jokaisella aterialla, juhla-aterioilla kimchiä saattaa olla useaa eri laatua.

Kimchiä voidaan valmistaa monenlaisista kasviksista, mm kaalista, mangosta, daikonista eli retikasta, retiiseistä… Hapattaminen tekee kimchistä superterveellistä. Se sisältää hyödyllisiä maitohappobakteereja ja runsaasti vitamiineja ja tietenkin lisämaustaa ateriaa mukavasti.

Hunajan brunssilla tämä makupaletti tarjotaan vegeksi muokattuna. Tyypilliset tuhdit liharuoat on siirretty syrjään ja makupaletti kootaan kasviksista ja lihaa korvaavista tuotteista höystettynä tahnoilla, pikkelsseillä ja dipeillä. Osa annoksista on pieniä, tai sopii ja suositellaan jaettaviksi koko seurueen kanssa.

Brunssimme toteutetaan lautastarjoiluna. Uskon, että silloin saat keskittyä parhaiten siihen brunssin parhaaseen osaan, eli ruoasta nautiskeluun ja leppoisaan laatuaikaan ystävien tai seuralaistesi kanssa. Näin saan laittaa esiin myös annoksen, joka sen lisäksi että maistuu hyvälle, näyttää hyvälle.

Tulethan mukaan!

VARAA hunajacafe@gmail.com

KASVISBRUNSSI 10.3. Korean mauilla !!

Oletko kiinnostunut kasvisruoasta?

Uusista makumaailmoista ja kasvisten rajattomista mahdollisuuksista?

Onko tervellisyys ja hyvä olo osa nautintoasi?

Kaipaatko vaihtelua arkiruokiin tai haluat juhlistaa viikonloppua herkullisella kasvisbrunssilla?

Iloksenne voin ilmoittaa, että 10.3. on taas vaihtuvalla teemalla toteutettavan kasvisbrunssimme aika! Jos et ole vielä käynyt testaamassa paikan päällä loihdittuja herkkuja, nyt sinulla on siihen tilaisuus.

Varaa paikkasi makumatkalle https://www.facebook.com/events/240913896450665/ tai meilitse hunajacafe@gmail.com

Brunssi alkaa klo 12 ja päättyy klo 16.

Tällä kertaa brunssin teemana on Korea ja makuvivahteita vegeruokaan haetaan korean happaman mausteisista mauista, Hunajan omaan tapaan.

Löydät meidät SIltavuorenrannasta, vanhasta makasiinirakennuksesta. Hyvän ruoan lisäksi voinkin luvata, että tarjolla on viehättävää vanhanajan tunnelmaa hyvän musiikin siivittämänä. Paikalla Dj OTSOLA.

Tule viihtymään, varaa paikkasi, tämä tilaisuus ei heti toistu!

https://www.facebook.com/hunajacafe/

https://www.facebook.com/events/240913896450665/

KASVISBRUNSSI Hunaja Cafeessa 10.3.!!!

Oletko kiinnostunut kasvisruoasta?

Uusista makumaailmoista ja kasvisten rajattomista mahdollisuuksista?

Onko tervellisyys ja hyvä olo osa nautintoasi?

Kaipaatko vaihtelua arkiruokiin tai haluat juhlistaa viikonloppua herkullisella kasvisbrunssilla?

Iloksenne voin ilmoittaa, että 10.3. on taas vaihtuvalla teemalla toteutettavan kasvisbrunssimme aika! Jos et ole vielä käynyt testaamassa paikan päällä loihdittuja herkkuja, nyt sinulla on siihen tilaisuus.

Varaa paikkasi makumatkalle https://www.facebook.com/events/240913896450665/

Brunssi alkaa klo 12 ja päättyy klo 16.

Tällä kertaa brunssin teemana on Korea ja makuvivahteita vegeruokaan haetaan korean happaman mausteisista mauista, Hunajan omaan tapaan.

Löydät meidät SIltavuorenrannasta, vanhasta makasiinirakennuksesta. Hyvän ruoan lisäksi voinkin luvata, että tarjolla on viehättävää vanhanajan tunnelmaa hyvän musiikin siivittämänä. Paikalla Dj OTSOLA.

Tule viihtymään, varaa paikkasi, tämä tilaisuus ei heti toistu!

https://www.facebook.com/hunajacafe/

https://www.facebook.com/events/240913896450665/